2 assen verwijderd met de thermische lans.

Vrijdag 10-12-2021, 10:06 uur. Een melding komt binnen via De Wiel services. Dit bedrijf gespecialiseerd in onder andere on-site machining was ingeschakeld om 2 assen uit te kotteren bij Holland Shipyards te Hardinxveld-Giessendam.

De assen (ø160x600mm) zaten muurvast en lieten zich niet verwijderen. Zelf niet met behulp van hydraulische equipment. Ook niet na heetstoken van de oren. Een combinatie van hydraulisch trekken met 60 ton en tegelijkertijd drukken met 100ton had niet geleid tot enige beweging van de assen.

Meerdere werknemers hadden zich er al mee bezig gehouden gedurende een 2-tal dagen. Een aanzienlijk aantal manuren was reeds verloren.

Omdat het los kotteren van de assen een tijdrovende bezigheid zou worden werd besloten om een thermische lans in te zetten. Hier kwam ons bedrijf in beeld.

Één as moest vanuit 2 zijden volledig doorgevloeid worden eer er beweging in kwam. De 2e as gaf zich al snel gewonnen nadat één uiteinde een behandeling had gekregen met onze thermische lans.

Om 10:35 waren we ter plaatse om 17:15 weer op onze basis in Dordrecht.

Zo snel kan het gaan. Een gemiddelde van nog geen 3,5 manuur per as inclusief reistijd….

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.