6 assen verwijderd (IHC Kinderdijk)

Thermisch lansen is onze expertise. 1 en 2 maart 2022 zijn er door ons een 6-tal pennen verwijderd met de afmetingen ø265x500mm. Nadat een ploeg van IHC enkele tevergeefse pogingen had gedaan om de pennen hydraulisch te trekken is besloten om de thermische lans in te zetten. Schade aan de passingen was absoluut ontoelaatbaar. In 2 werkdagen tijd zijn 6 pennen voorzien van een verticale lansgroef met een horizontale uitloper. Hierna zijn de pennen gedemonteerd.

Klus geklaard en klant tevreden, daar doen we het voor.

Met de thermische lans kunnen wij ook uw vastzittend probleem verhelpen!

De enorme hydraulische cilinder weegt 16 ton.

Thermischelans.nl is een handelsnaam van A.C.W. Holland B.V.

Zaakeigenaar Jeroen Dekkers, all-round specialist met de thermische lans:

“Meer dan 20 jaar geleden ben ik me gaan specialiseren in de toepassing van de thermische lans. Door uitwisseling van ervaringen met specialisten verdeeld over verschillende continenten, is zowel op het gebied van toepassing van de thermische lans als ook op het gebied van veiligheid een zeer hoog niveau bereikt binnen het bedrijf. Mede hierdoor kunnen we bouwen op een ruim verspreid klantenbestand en ontvangen we aanvragen vanuit de verste uithoeken.”

Wees voorbereidt, thermisch lansen is effectief.

Het inzetten van een thermische lans vindt meestal plaats als andere methoden hebben gefaald. Hierdoor zijn dan al veel kostbare uren of dagen verloren gegaan. De thermische lans wordt daarna als laatste redmiddel ingezet. Als stilstand in uw situatie kritisch is kunnen we on-site stand-by staan, zo gaat er geen kostbare tijd verloren.

Kies voor zekerheid.

Nieuwe klanten zijn vaak bezorgd dat er tijdens het proces schade wordt veroorzaakt aan de passing van de pin en dat is begrijpelijk. Om deze reden wordt er altijd gekozen om dit werk aan een ervaren specialist over te laten. Bijna iedereen kan een lans aansteken en hanteren, dat is geen hogere wiskunde. Maar grote schade is met dit gereedschap zo veroorzaakt en zware verwondingen liggen op de loer. Eventuele met een thermische lans toegebrachte schade aan een passing zorgt voor grote vertraging in het afronden van een karwei. Oplassen van boringen of passingen en de hier op volgende on-site machining is een zéér kostbare aangelegenheid. Daarnaast zorgt de hiermee samenhangende stilstand ervoor dat financiële verliezen snel uit de hand kunnen lopen. Kies voor zekerheid; thermisch lansen is onze expertise, 24/7.

Voldoe aan de wet, gevaren van thermisch lansen.

Om een opdrachtgever de zekerheid te geven dat de klus bij ons in goede handen is hoeft deze alleen maar even op onze website rond te kijken. We kennen de situaties, begrijpen de risico’s en staan garant voor veilig werken. Ons bedrijf heeft als enige bedrijf wat werkzaamheden met de thermische lans uitvoert een Risico Inventarisatie en Evaluatie welke specifiek is toegespitst op de gevaren die samenhangen met het inzetten van de thermische lans. Vanuit wetgeving is dit een verplichting maar al zou dit niet het geval zijn, de gevaren zijn niet te onderschatten, vet/zuurstof explosies of waterstofgas ophoping zijn enkele aspecten waar veelal geen aandacht aan wordt geschonken of waar parate kennis over ontbreekt.

Gezondheid voorop.

Op internet zijn legio filmpjes te vinden waarbij ernstige trauma’s en brandwonden worden opgelopen. Vrijkomende rookgassen tijdens het proces zijn zéér schadelijk, wij werken altijd “onder perslucht”. Mocht er een ongeval plaatsvinden dan wordt de opdrachtgever hier vaak voor verantwoordelijk gesteld.

Scholing.

Personeel opleiden wat op regelmatige basis een thermische lans moet hanteren kunt u gerust aan ons overlaten, neem hierover contact met ons op. Werkgevers kunnen op deze manier aanzienlijk besparen op het verbruik van lansen en zuurstof doordat het personeel hierna efficiënter te werk gaat. Onderhoudsdiensten kunnen sneller acteren. Met het scholen van uw personeel voldoet u tevens aan de eis om uw werknemers voldoende te instrueren.

Groothandel in thermische lansen.

Naast uitvoerende partij zijn we ook actief als groothandel in thermische lansen. We zien uw aanvraag graag tegemoet. Stuur ons een bericht met uw wensen.

Na het lansen komt de pen eruit.

Eén reactie:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *