Weer in actie met onze thermische lans.

2 assen verwijderd met onze thermische lans, vrijdag 10-12-2021, 10:06 uur.

Een melding komt binnen via De Wiel services. Dit bedrijf is gespecialiseerd in onder andere on-site machining en was ingeschakeld om 2 assen uit te kotteren bij Holland Shipyards te Hardinxveld-Giessendam. Het schip Rotra Vente wat veelal ingezet wordt voor transport van windmolens en windmolen onderdelen op zee lag op deze werf voor onderhoud. Tijdens dit onderhoud stuitte de onderhoudsploeg op een tijdrovend probleem.

Het probleem

De twee assen met een afmeting van ø160 x 600mm zaten muurvast en lieten zich niet verwijderen. Zelfs niet met behulp van hydraulische equipment en ook niet na het gelijktijdig heetstoken van de oren. Een combinatie van hydraulisch trekken met 60 ton en tegelijkertijd drukken met 100ton had tevens niet geleid tot enige beweging van de assen. Onze thermische lans kan dan een eenvoudige oplossing bieden.

Meerdere werknemers hadden zich er al mee bezig gehouden gedurende een 2-tal dagen. Een aanzienlijk aantal manuren was reeds verloren.

Omdat het los kotteren van de assen een zeer tijdrovende bezigheid zou worden is toen besloten om de thermische lans in te zetten. Hiervoor kwam ons bedrijf in beeld. De thermische lans is een gereedschap waar we vergaande ervaring mee hebben, tot op de millimeter nauwkeurig kunnen we assen uitvloeien zonder dat de passing hierbij beschadigd raakt. Onze klanten vertrouwen op onze specialisatie en kunde.

De oplossing kwam met onze thermische lans.

Één as moest vanuit 2 zijden volledig doorgevloeid worden eer er beweging in kwam. De 2e as gaf zich al snel gewonnen nadat één uiteinde een behandeling had gekregen met onze thermische lans.

Om 10:35 waren we ter plaatse om 17:15 weer op onze basis in Dordrecht. Zo snel kan het gaan. Een gemiddelde van nog geen 3,5 manuur per as inclusief reistijd….

Heeft u een soortgelijk probleem? Wij zijn specialist met onze thermische lans. Neem contact met ons op. Wij staan dag en nacht paraat om vastzittende assen of scharnierpennen te demonteren. Bel: 010-2624996

Eén reactie:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *